armsan av tüfekleri
Üzümlü av tüfekleri

Gönderen Konu: Tahtalı veya Kaya güvercini- YARDIM  (Okunma sayısı 8032 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı H.Tarık EŞKİ

  • Avlak Üye
  • *
  • İleti: 128
Tahtalı veya Kaya güvercini- YARDIM
« : 13 Eylül 2008, 16:40:19 »
Avcı abilerim, tahtalı ve kaya güvercinini nasıl pişiriyorsunuz? Etleri çok sert olduğu için ben bir yol bulamadım yardım ederseniz sevinirim...


H.Tarık EŞKİ -1987-ANKARA (İKAMET TARSUS)
Veteriner Hekim

Çevrimdışı Güven SARI

  • Avlak Üye
  • *
  • İleti: 873
Ynt: Tahtalı veya Kaya güvercini- YARDIM
« Yanıtla #1 : 14 Eylül 2008, 16:30:39 »
Ben sürekli ısrarla av eti isteyenlere veriyorum hem tahtalıdan hem de av eti bekleyen tanıdıklardan kurtulmuş oluyorum,tavsiye ederim. ;D ;D ;D
Güven SARI
1967 Ordu Fatsa 0 532 455 28 03

Çevrimdışı Serkan ÇAKAR

  • Avlak Üye
  • *
  • İleti: 6436
Ynt: Tahtalı veya Kaya güvercini- YARDIM
« Yanıtla #2 : 14 Eylül 2008, 22:51:00 »
bence 2 kez düdüklüde kaynat.....etleri dit ve domates biberle kavur....

başka yolu yok pişmez
serkan çakar 1979 MERZİFON / AMASYA
05423436587

 

orion

  • Ziyaretçi
Ynt: Tahtalı veya Kaya güvercini- YARDIM
« Yanıtla #3 : 14 Eylül 2008, 23:46:37 »
evet ısrarla kaynatıp sonrada yahni yapmak en akıllıcası!


Çevrimdışı H.Tarık EŞKİ

  • Avlak Üye
  • *
  • İleti: 128
Ynt: Tahtalı veya Kaya güvercini- YARDIM
« Yanıtla #4 : 15 Eylül 2008, 17:29:44 »
Yardımınız için teşekkür ederim...
H.Tarık EŞKİ -1987-ANKARA (İKAMET TARSUS)
Veteriner Hekim

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

  • Avlak Yönetici
  • *****
  • İleti: 4742
Ynt: Tahtalı veya Kaya güvercini- YARDIM
« Yanıtla #5 : 31 Ekim 2008, 21:03:17 »
Çoktandır güvercin pişirmedim. Pişirdiğimde de uğraşmadan direkt yağda kızartmıştım. Göğüs kısmı geyet iyiydi bence, sadece fazla yağsız gelmişti. Maalesef öyle yemek kültürüm yok, anlamıyorum. Neyse, bu başlık ilgimi çekti ve bu dertten muzdarip olanlar için bir önerim var, google :) Bakın sert et nasıl pişermiş:

Etleri yumuşatmak:

Limon suyu etleri yumuşatırmış. Limon suyu ile pişirince hem yumuşak ve lezzetli hem çabuk olurmuş. Yoğurtla da terbiye edilebilirmiş.

Et pişmiyorsa:

Tencereye bir parça ekmek atınca sert et çabuk pişermiş.

Et çok sertse:

Sirke ve zeytinyağıyla ovarak bekletmek iyi olurmuş. Mümkünse bir gün, değilse bir kaç saat.

Çabuk pişirmek:

Sirke katılınca çabuk ve lezzetli olurmuş.

Bence bu sirke, limonsuyu olayını abartılmaması iyi olur. Acayip bir şeye dönüşmesi ihtimaline karşı...
Volkan KOYDEMİR
1968 İZMİR

Çevrimdışı H.Tarık EŞKİ

  • Avlak Üye
  • *
  • İleti: 128
Ynt: Tahtalı veya Kaya güvercini- YARDIM
« Yanıtla #6 : 01 Kasım 2008, 15:19:36 »
En kısa zamanda deneyeceğim....
H.Tarık EŞKİ -1987-ANKARA (İKAMET TARSUS)
Veteriner Hekim

Çevrimdışı Hüseyin TUNÇAL

  • Avlak Üye
  • *
  • İleti: 756
  • Köpegin kralı ıng.pointer avın kralı keklık
Ynt: Tahtalı veya Kaya güvercini- YARDIM
« Yanıtla #7 : 01 Kasım 2008, 16:08:21 »
valla bende guvercın avına cok gıden bırı olarak daha cok yahnı yaptırıyorum ve cokte gusel oluyo ama bıraz fazla  kaynatacan saygılar
Hüseyin TUNÇAL
0 Rh + 1986 SAKARYA
0 546 557 89 41       huseyin_tunc_al@hotmail.com

Sakarya Merkez Avcılar Kulübü

Çevrimdışı Ali ÖZKARAKAYA

  • Avlak Üye
  • *
  • İleti: 463
Ynt: Tahtalı veya Kaya güvercini- YARDIM
« Yanıtla #8 : 02 Kasım 2008, 17:22:13 »
közde yaparsan sertlik kalmaz harika oluyor.
Ali ÖZKARAKAYA
1977 SARAYKÖY DENİZLİ

Çevrimdışı Ferhat DEMİRCİ

  • Moderatör
  • *****
  • İleti: 332
Ynt: Tahtalı veya Kaya güvercini- YARDIM
« Yanıtla #9 : 13 Kasım 2009, 22:53:42 »
selamlar
dolmasını denemenizi tavsiye ederim.. aynı tavuk doldurur gibi...kesinlikle tek gecerim:)
Ferhat DEMİRCİ
1979 ADANA
0533 3827400
ferhatdemirci01@hotmail.com

Çevrimdışı Hakan AKSU

  • Avlak Üye
  • *
  • İleti: 223
Ynt: Tahtalı veya Kaya güvercini- YARDIM
« Yanıtla #10 : 16 Aralık 2009, 16:12:08 »
hasan güvercinleri önce sirke ve limon kattığın 2 lt suda bir gün beklet.sonra iyice yıkadıktan sonra pişir hem kokusu gider hemde yumuşacık olur
Hakan AKSU
1967  ISPARTA

Çevrimdışı Mevlüt ORAL

  • Avlak Üye
  • *
  • İleti: 16
Ynt: Tahtalı veya Kaya güvercini- YARDIM
« Yanıtla #11 : 10 Ocak 2010, 18:22:11 »
hasan önce güvercinleri parçala ve sonra toprak tencereye at orada sade olarak hiç birşey komadan kavur sonda soğan sarımsak biber koy biraz yağ ilava et sonra bir adet patetes bir adet patlıcan koy biraz bekledikten sonra doğranmış domates koy sonra baharatını koy biber nane kekik çok karabiber birde böyle dene aviyet olsun.
Mevlüt ORAL
1976 ISPARTA / şarkikaraağaç

Çevrimdışı Ahmet ERKEN

  • Avlak Üye
  • *
  • İleti: 1
Ynt: Tahtalı veya Kaya güvercini- YARDIM
« Yanıtla #12 : 09 Aralık 2013, 17:57:42 »
düdüklü tenceredehaşlıcaksanız bir dilim ekmekatın tencereye 15 dakikada kaynat hamur gibi olur.
Ahmet ERKEN
1974 aydın/incirliova

Çevrimdışı İbrahim KAPLAN

  • Avlak Üye
  • *
  • İleti: 9
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Tahtalı veya Kaya güvercini- YARDIM
« Yanıtla #13 : 27 Şubat 2014, 22:00:12 »
Avcı abilerim, tahtalı ve kaya güvercinini nasıl pişiriyorsunuz? Etleri çok sert olduğu için ben bir yol bulamadım yardım ederseniz sevinirim...
[/quo
    Baya eski bi konu ama şimdi bile çok kişinin ihtiyacı vardır böyle bir bilgiye önce hafif haşlayıp sonra mangalda pişirip öyle bi deneyin :) :)
1974 Hatay-Gaziantep

 

Av Tüfekleri, Av Köpekleri, Av Malzemeleri, Balık Malzemeleri, Kamp Malzemeleri, Köpek Mamaları, Av Fişekleri
Mercan Av Köpekleri Doğa Spor İthal Av Tüfekleri Tütüncü Özel Avlak Seher Av Bayii Ömür Av Köpekleri AvFoni Av Kamp Balık
Şadanlar Dr.Sacchi mama Yaban Av Malzemeleri Ata Arms Av Tüfekleri Yaban Av Store Yerli Av Tüfekleri Zeybekler Av Market